Remmen

Remmen

Waarom is een goed werkend remsysteem belangrijk? 

Een goed werkend remsysteem is essentieel voor een veilig weggebruik. Wij raden u aan om uw remmen met enige regelmaat bij MVM Carservice te laten controleren.

 

Welke soorten remschijven zijn er?

Er zijn twee soorten remschijven; de normale massieve schijven en de geventileerde dubbele remschijven die beter kunnen koelen. Tot een aantal jaar terug werden de geventileerde remschijven voornamelijk gebruikt bij zwaardere en sportievere auto’s. Tegenwoordig worden kleine auto’s ook steeds vaker uitgerust met deze variant.

 

Wanneer moet u remschijven en/of remblokken laten vervangen? 

Slijtage komt voor bij zowel massieve- als geventileerde schijven. Na verloop van tijd wordt het oppervlak van de schijven hobbelig en slijten de remblokken daar op in. Uw auto heeft een waarschuwingslampje dat gaat branden zodra uw remblokken versleten zijn. Een piepend geluid bij het remmen is ook een signaal om uw remmen te laten controleren. Net als wanneer u het rempedaal heel ver kunt intrappen of het remmen stoterig aanvoelt of wanneer het stuur trilt bij het remmen.

Als uw auto minder goed remt, wordt dat in de meeste gevallen veroorzaakt door versleten remblokken. Maar ook remschijven hebben niet het eeuwige leven.

 

Nieuwe remschijven? Nieuwe remblokken!

Wanneer de conditie van uw remschijven te slecht is, moet u ze laten vervangen. Remschijven worden altijd zowel links als rechts vervangen. Voor optimale werking van de remmen monteren wij tegelijk nieuwe remblokken. In sommige gevallen is ook de slijtage-indicator aan vervanging toe.

 

Wat zijn de kosten voor het vervangen van remschijven?

MVM Carservice werkt met A-kwaliteit onderdelen, zoals Brembo en Bosch. Wij maken vooraf een scherpe gegarandeerde prijsopgave voor het vervangen van de remschijven. Mocht onze monteur tijdens de reparatie op andere gebreken stuiten, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op. Pas na uw toestemming voeren wij extra reparaties uit. 

 

Garantie.

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel, daarom werkt MVM Carservice alleen met A-kwaliteit onderdelen. Wij zijn aangesloten bij Brembo Expert. Wij garanderen value for money en geven bovendien twaalf maanden garantie op alle reparaties, inclusief werkplaatstarief en onderdelen. Snel een afspraak en snel weer onderweg!

 

Voor meer informatie kunt u altijd bellen of mailen. Of kom langs in onze werkplaats tijdens onze openingstijden.

 

                                                         brembo.png

Auto onderhoud

Auto onderhoud

Wij verzorgen reparatie en onderhoud aan diverse merken

Lees verder >
Banden & Velgen

Banden & Velgen

Banden, velgen, montage, balanceren, reparatie en opslag

Lees verder >
Airco service

Airco service

Controle, onderhoud, vullen en reinigen

Lees verder >
Onze werkplaats

Onze werkplaats

Hanepoel 62
2136NL Zwaanshoek

Afspraak maken >