Uitlaat

Uitlaat

Uitlaat vervangen?

Kapotte uitlaat?

Twijfelt u over de werking van de uitlaat? Kom dan bij MVM Carservice langs voor een controle. U hoeft niet direct een afspraak voor vervanging in te plannen, want wie weet valt de schade mee. Daarom doen wij graag eerst een inspectie. Kom daarom langs bij MVM Carservice voor een controle.

Blijkt (een deel van) de uitlaat kapot of versleten te zijn dan bespreken we de benodigde reparatie en daarmee samenhangende kosten uitgebreid met u door. Pas na uw akkoord voeren wij de reparatie uit. 

 

Rijd niet te lang door met een kapotte uitlaat.

Wij adviseren u om kapotte of versleten uitlaat(delen) snel te laten vervangen. Niet alleen voor je veiligheid en rijcomfort, maar ook om door de APK te komen. Een uitlaat die niet gasdicht is, is namelijk een afkeurpunt tijdens de APK. Tevens kan een kapotte uitlaat ervoor zorgen dat u een bekeuring krijgt.

 

Wanneer de uitlaat vervangen?

In de loop der jaren kunnen er verschillende defecten of vormen van slijtage aan het uitlaatsysteem van je auto ontstaan. Mogelijke uitlaatdefecten en -slijtagevormen zijn:

 • Lekke pakkingen
  De pakkingen die voor afdichting zorgen, kunnen gaan lekken.
 • Gebroken of afgescheurde ophangrubbers
  Ophangrubbers kunnen als gevolg van uitdroging breken of afscheuren, waardoor het uitlaatsysteem of een gedeelte daarvan kan afbreken.
 • Losse of afgebroken scheidingsschotten of doorvoerbuizen
  Scheidingsschotten en doorvoerbuizen in de dempers kunnen als gevolg van corrosie los gaan zitten of afbreken en daardoor een hinderlijke rammel veroorzaken.
 • Afgescheurde demperbeugel
  Demperbeugel, voor ophanging van de uitlaatdemper, kan als gevolg van corrosievorming afscheuren, waardoor de demper kan afbreken. 
 •  Corrosieslijtage van binnenuit
  De agressieve zuren en condensvorming die bij het verbrandingsproces in de motor vrijkomen, blijven ten dele achter op de laagste punten in de uitlaatdempers en veroorzaken een verhoogde corrosieslijtage van binnenuit.

 

De kosten van een uitlaat.

De kosten van een uitlaat variëren per model maar zijn steevast zeer betaalbaar. U vraagt heel eenvoudig online een prijsopgave aan. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met ons. 

 

Voor meer informatie kunt u altijd bellen of mailen. Of kom langs in onze werkplaats tijdens onze openingstijden.

Auto onderhoud

Auto onderhoud

Wij verzorgen reparatie en onderhoud aan diverse merken

Lees verder >
Banden & Velgen

Banden & Velgen

Banden, velgen, montage, balanceren, reparatie en opslag

Lees verder >
Airco service

Airco service

Controle, onderhoud, vullen en reinigen

Lees verder >
Onze werkplaats

Onze werkplaats

Hanepoel 62
2136NL Zwaanshoek

Afspraak maken >