Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Is uw koppeling versleten?

Hoe merkt u dat de koppeling kapot is?

Een bekend signaal van een versleten koppeling is dat uw koppeling begint te slippen; de auto versnelt nauwelijks wanneer u de koppeling laat opkomen. Ook wanneer u een dot gas geeft tijdens het rijden en de auto versnelt vervolgens niet- of traag, is een teken.

Laat uw koppeling ook even controleren wanneer het schakelen moeilijk wordt of het koppelingspedaal zwaar aanvoelt of hoger komt te zitten. Alarmerende geluiden wanneer u het koppelingspedaal ingetrapt houdt, kunnen duiden op een versleten koppelingsdruk-lager

 

Waarom is het verstandig om bij twijfel de koppeling te laten controleren?

Wanneer u te lang doorrijdt met een versleten koppeling kunnen andere onderdelen beschadigd raken. De reparatie zal dan duurder uitvallen. In sommige gevallen kan het vervangen van de koppeling nog een tijdje worden uitgesteld door de koppeling opnieuw te laten afstellen.

 

Wat is de verwachte levensduur van een koppeling?

Een koppeling kan wel 200.000 of meer kilometer meegaan. Veel hangt af van de bediening en het soort kilometers. Intensief gebruik is niet bevorderlijk voor de levensduur. Rijdt u veel korte afstanden, staat u vaak in de file of rijdt u veel met aanhanger of caravan? Het zijn allemaal omstandigheden die zorgen dat een koppeling eerder aan vervanging toe is.

 

Wat wordt er vervangen?

Bij de reparatie vervangen wij de naast de koppelingsplaat, de druklager en de drukgroep. Deze onderdelen hebben een zelfde aantal kilometers meegemaakt en verkeren dus in dezelfde slechte staat. Het risico is groot dat zij binnen afzienbare tijd, ook kapot zullen gaan.

Uw ervaren MVM Carservice monteur controleert verder de status van het vliegwiel, krukas-, aandrijfas-, en priesaskeerringen. Indien hij een defect ontdekt nemen wij direct contact met u op om de situatie te bespreken. Pas na uw akkoord gaan wij over tot reparatie.

 

Wat zijn de kosten om de koppeling te vervangen?

Het vervangen van een koppeling is een reparatie die afhankelijk van uw type auto sterk kan variëren. MVM Carservice werkt met A-kwaliteit onderdelen voor een zeer betaalbare prijs.

Wij maken vooraf een heldere gegarandeerde prijsopgave. Mochten wij tijdens de reparatie op complicaties stuiten, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op om dit met u te bespreken. 

 

Garantie.

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel, daarom werkt MVM Carservice met A-kwaliteit onderdelen. Wij garanderen niet alleen value for money maar geven ook twaalf maanden garantie op alle reparaties, inclusief werkplaatstarief en onderdelen. Snel een afspraak en snel weer onderweg!

 

Voor meer informatie kunt u altijd bellen of mailen. Of kom langs in onze werkplaats tijdens onze openingstijden.

Auto onderhoud

Auto onderhoud

Wij verzorgen reparatie en onderhoud aan diverse merken

Lees verder >
Banden & Velgen

Banden & Velgen

Banden, velgen, montage, balanceren, reparatie en opslag

Lees verder >
Airco service

Airco service

Controle, onderhoud, vullen en reinigen

Lees verder >
Onze werkplaats

Onze werkplaats

Hanepoel 110
2136NM Zwaanshoek

Afspraak maken >