Accu vervangen

Accu vervangen

Is uw accu nog goed? Doe een accutest bij MVM Carservice!

Hoe werkt een accu?

Een accu zorgt voor de stroomvoorziening van de auto, zoals bij het starten, maar ook voor de autolichten, de radio, etc.
 

Hoe controleert u zelf of uw accu zwak is?

Wanneer uw auto slecht of helemaal niet meer wilt starten, kan dat door een zwakke accu komen. U kunt de status van uw accu inschatten door ‘s avonds de autoverlichting aan te zetten en vervolgens de ventilatie vol open te draaien en de autoradio aan te doen. Worden de lampen nu zichtbaar zwakker? Dan adviseren wij u om langs te komen voor een accutest.  

 

Is uw accu zwak? Kom dan langs voor een gratis accutest.

Wij gebruiken moderne testapparatuur waarmee we alle type accu’s kunnen testen. Wanneer een accu stuk is, kan hij niet meer worden gerepareerd. Wij moeten hem dan voor u vervangen. MVM Carservice is volledig ingericht om accu's te monteren en indien nodig in te leren. Dat laatste is steeds vaker nodig bij moderne auto’s, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een start/stop systeem.

accutester.jpg
 

Prijs van een accu.

De prijs van een accu verschilt per type auto. MVM Carservice hanteert scherpe prijzen voor het vervangen van een accu. Wij leveren een aantal kwalitatieve merken zoals Bosch en Berga. Allemaal met uitstekende capaciteit en levensduur. De accupolen worden bij het plaatsen van de nieuwe accu standaard gereinigd. 

 

Hoe lang gaat een accu mee?

Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. De levensduur kan door verschillende oorzaken echter worden verkort. Bijvoorbeeld wanneer u de autolichten een keer vergeet uit te doen, of de accu door een andere oorzaak helemaal leeg loopt.

Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuurswisselingen vergen veel van een accu.

 

Voor meer informatie kunt u altijd bellen of mailen. Of kom langs in onze werkplaats tijdens onze openingstijden.

Auto onderhoud

Auto onderhoud

Wij verzorgen reparatie en onderhoud aan diverse merken

Lees verder >
Banden & Velgen

Banden & Velgen

Banden, velgen, montage, balanceren, reparatie en opslag

Lees verder >
Airco service

Airco service

Controle, onderhoud, vullen en reinigen

Lees verder >
Onze werkplaats

Onze werkplaats

Hanepoel 110
2136NM Zwaanshoek

Afspraak maken >